Olympiakos Home
Όταν κοιτάς από ψηλά
045
100 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όταν κοιτάς από ψηλά

Υπερηχητικά «Mig» στον ουρανό του Πειραιά. Η τριπλέτα Προτάσοφ – Σάβιτσεφ – Λιτόφτσενκο αξιώθηκε μόνο την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1992. Ωστόσο…

19.05.2025

Η ιστορία των ποδοσφαιρικών ομάδων όσο λαμπρή και έναν είναι, όσο και χιλιοτραγουδισμένη κι αν είναι έχει πάντα στιγμές ύφεσης. Στιγμές που την κράτησαν ζωντανή η συσπείρωση/αγάπη των οπαδών της, οι οποίοι ήταν πάντα στο πλευρό της. Οπως έγινε και με τον Ολυμπιακό, όταν πέρασε τα απευκταία «πέτρινα χρόνια». Για τους παλιούς, η δεκαετία 1987-1997 είναι γνωστή ως τα «πέτρινα χρόνια» του Θρύλου. Ο λόγος ήταν διότι οι Ερυθρόλευκοι το παραπάνω διάστημα δεν κατάφεραν να κερδίσουν το πρωτάθλημα με την ομάδα ανά περιόδους να βρίσκεται στο χείλος της διάλυσης. Ακόμα και τότε όμως είχε ποδοσφαιριστές, που με τις επιδόσεις τους και την αξία τους κράτησαν όρθιο τον Ολυμπιακό και πρόσφεραν στιγμές απόλαυσης στα εκατομμύρια των οπαδών του.

Σ’ αυτούς ανήκουν τα «Σοβιετικά Mig», ήτοι Προτάσοφ, Λιτόφτσενκο και Σάβιτσεφ ή αν προτιμάτε Προτάσοφ, Σάβιτσεφ και τέλος ο Λιτόφτσενκο, κατά σειρά άφιξης στο μεγάλο Λιμάνι (1990 – 1991). Για την άφιξή τους, η οποία προκάλεσε αίσθηση σε εχθρούς και φίλους των Ερυθρολεύκων, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε ο τότε τεχνικός του Ολυμπιακού Ολεγκ Μπλαχίν.

Ή μεταγραφή – έκπληξη του Προτάσοφ προέκυψε στο απόγειο της καριέρας του και ενώ αποτελούσε μήλον της Εριδος μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ

shopflix

Δαντελένιο φορ

Ο Ολεγκ Βαλερίγιοβιτς Προτάσοφ (4 Φεβρουαρίου 1964), γεννήθηκε στο Ντνίπρο της Ουκρανίας. Ξεκίνησε να αγωνίζεται από την ηλικία των 8 ετών, όταν η τοπική ομάδα του τον ενέταξε στις ακαδημίες της. Στις μικρές ομάδες αγωνίστηκε μέχρι το 1981, όταν εντάχθηκε στην ανδρική ομάδα. Με την φανέλα της Ντνίπρο αγωνίστηκε με επιτυχία μέχρι το 1987, κατακτώντας μία φορά το πρωτάθλημα της Σοβιετικής Ενωσης (1983) ενώ αναδείχθηκε επίσης τρεις συνεχόμενες φορές (1985, 1986, 1987) πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και καλύτερος σοβιετικός ποδοσφαιριστής το 1987. Στη συνέχεια μεταγράφηκε στην Ντιναμό Κιέβου με την οποία αγωνίστηκε μέχρι το 1990, κατακτώντας μία φορά το πρωτάθλημα της Σοβιετικής Ενωσης (1990). Ολοκληρώνοντας τη θητεία του στην Ντιναμό Κιέβου, ήταν πλέον ένας από τους καλύτερους επιθετικούς ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Τα 125 γκολ που σημείωσε συνολικά με τις Ντνίπρο και Ντιναμό Κιέβου, τον κατέταξαν στη θέση του όγδοου σκόρερ όλων των εποχών στο πρωτάθλημα της χώρας του.

Η πραγματοποίηση της μεταγραφής του, στο απόγειο της καριέρας του και ενώ αποτελούσε μήλον της έριδος μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ – Φιορεντίνα, Γιουβέντους – έφερε ενθουσιασμό στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, με ορίζοντα το ιερό δισκοπότηρο της κούπας. Αλλά πολλοί άλλοι λόγοι αγωνιστικοί και εξωαγωνιστικοί, δεν τον άφησαν να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας. Στα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, δεν κατάφερε να κατακτήσει πρωτάθλημα, κατέκτησε όμως μία φορά το Κύπελλο Ελλάδας (1992) και το Σούπερ Καπ Ελλάδας (1992). Δεν το κατέκτησε ως ποδοσφαιριστής, το κατέκτησε όμως ως προπονητής του Ολυμπιακού, το 2003. Ο λόγος για το 7ο σερί ερυθρόλευκο πρωτάθλημα, που ουσιαστικά το έδωσε το 3-0 επί του Παναθηναϊκού, στη Ριζούπολη. Συνολικά με τη φανέλα του Ολυμπιακού συμμετείχε σε 83 αγώνες και σημείωσε 48 γκολ.

Μεσοεπιθετικός από τους λίγους, κρυφό και συνάμα δαντελένιο φορ, ο Ολεγκ Προτάσοφ, μεταξύ άλλων στις 8 Απριλίου του 1992, με το γκολ- πέναλτι που έβαλε σε νεκρό χρόνο, έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό επί του Παναθηναϊκού, για τον θεσμό του Κυπέλλου. Νωρίτερα στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 1991-92, ο Ολυμπιακός υποδεχόταν την ΑΕΚ, στο Καραϊσκάκη. Οι Πειραιώτες νίκησαν με 4-2, με χατ-τρικ του Ολεγκ και ένα του Τσιαντάκη.

Σέντερ φορ της Σοβιετικής Ενωσης στον τελικό του EURO 1988 της Γερμανίας. Και ποιος το περίμενε λίγο μετά σέντερ φορ του Ολυμπιακού των «πέτρινων χρόνων». Ο απίθανος Ολεγκ Προτάσοφ!

«Δανδής» από τη Μόσχα

Το δεύτερο Mig που πάτησε το πόδι του στο λιμάνι ήταν ο Γιούρι Σάβιτσεφ.  Γεννήθηκε στις  13 Φεβρουαρίου του 1965 στη Μόσχα. Ρωσικής καταγωγής, αγωνίστηκε στην Τορπέντο Μόσχας την περίοδο 1985-1990 σημειώνοντας 47 γκολ και είναι 8ος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Το 1990 ο Ολεγκ Μπλαχίν τον έφερε στον Ολυμπιακό μαζί με τον Προτάσοφ (και τον Λιτόφτσενκο λίγο αργότερα) και έως το 1992 που παρέμεινε στους Ερυθρόλευκους, πέτυχε 17 γκολ σε 45 αγώνες.

Ανήκει στο Grigory Fedotov Club το οποίο είναι ανεπίσημος τίτλος τιμής για τους Ρώσους ή Σοβιετικούς που έχουν σκοράρει πάνω από 100 επίσημα γκολ στην καριέρα τους. Εχει σκοράρει 101 γκολ (2 με την Εθνική Ρωσίας, 7 στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, 47 στο ρωσικό πρωτάθλημα, 8 στο ρωσικό Κύπελλο και 37 με ομάδες του εξωτερικού).

Συμμετείχε με την Εθνική ομάδα της Σοβιετικής Ενωσης στην Ολυμπιάδα της Σεούλ το 1988. Στον τελικό απέναντι στη Βραζιλία των Ρομάριο, Μπεμπέτο, Ταφαρέλ, ο Γιούρι Σάβιτσεφ που είχε μπει ως αλλαγή, σημείωσε στο 103ο λεπτό το γκολ της νίκης (2-1) για τη Σοβιετική Ενωση κερδίζοντας το χρυσό μετάλιο μπροστά σε 73.000 θεατές.

Δεν έμεινε πολύ στον Ολυμπιακό, αλλά με την απόδοσή του και τα γκολ του έγινε αγαπητός στον κόσμο των Πειραιωτών. Ο Σάβιτσεφ έκανε το ντεμπούτο του στις 23 Σεπτεμβρίου του 1990 κόντρα στον Λεβαδειακό (3-0), ενώ το πρώτο του γκολ το σημείωσε απέναντι στον Πανσερραϊκό τη επόμενη αγωνιστική (2-2 το τελικό σκορ), όπως και το τελευταίο του στις 10 Μαΐου του 1992. Δυστυχώς για τον ίδιο, βρέθηκε στον Ολυμπιακό στα δυσκολότερα χρόνια και κατάφερε να κατακτήσει μονάχα ένα Κύπελλο. «Δανδής» επιθετικός, αέρινος, γνώριζε τα μυστικά της στρογγυλής θεάς και έβαλε και αυτός το λιθαράκι του στην ιστορία του Θρύλου.

O Λιτόφτσενκο ντύθηκε στα ερυθρόλευκα σε ηλικία 28 ετών τον Ιανουάριο του 1991, με αποτέλεσμα να γίνει το τελευταίο από τα τρία Mig που έπαιξαν στον Ολυμπιακό στις αρχές της δεκαετίας του ’90

Το «μηχανάκι»

Ο Γκενάντι Βλαντιμίροβιτς Λιτόφτσενκο (γεννήθηκε στην πόλη Ντνιπροτζέρσινσκ της πρώην Σοβιετικής Ενωσης στις 11 Σεπτεμβρίου 1963) έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ, στις οποίες βρισκόταν από το 1975. Το 1981 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα και σε ηλικία 18 ετών υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Στην ομάδα παρέμεινε μέχρι τα τέλη του 1987, μετρώντας συνολικά 183 εμφανίσεις και πετυχαίνοντας και 36 γκολ. Το 1984 ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος ουκρανός ποδοσφαιριστής της σεζόν. Με την Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ κατάφερε να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και ένα Λιγκ Καπ της πρώην Σοβιετικής Ενωσης (1983 και 1986 αντίστοιχα). Τον Ιανουάριο του 1988 πήρε μεταγραφή στην Ντιναμό Κιέβου. Στην ομάδα του Κιέβου παρέμεινε για δύο αγωνιστικές περιόδους όντας μόνιμο στέλεχος της βασικής ενδεκάδας της. Συγκεκριμένα, πραγματοποίησε 82 εμφανίσεις και πέτυχε 20 γκολ, ενώ σε συλλογικό επίπεδο κατάφερε και κατέκτησε το πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο Σοβιετικής Ενωσης του 1990.

Ο Λίτο, όπως τον αποκαλούσαν, ντύθηκε στα ερυθρόλευκα σε ηλικία 28 ετών τον Ιανουάριο του 1991, με αποτέλεσμα να γίνει το τελευταίο από τα τρία Mig που έπαιξαν στον Ολυμπιακό στις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Στην Εθνική ομάδα της Σοβιετικής Ενωσης, παίζοντας ως χαφ, αποτελούσε το «μηχανάκι» της εξαιρετικής αυτής ομάδας. Υποδειγματικός στην άμυνα και μοναδικός να βγάζει την μπάλα μπροστά, δίνοντας βοήθειες στο επιθετικό – δημιουργικό κομμάτι, δημιουργούσε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για γκολ. Σε αυτά να προσθέσουμε και το αρκετά δυνατό σουτ που είχε.  Στην ομάδα του Πειραιά παρέμεινε μέχρι το 1993, ενώ το 1992 κατάφερε να κατακτήσει με την ερυθρόλευκη φανέλα το Κύπελλο Ελλάδας.

Ενώ είχε προσφέρει στο πιάτο αρκετά γκολ στους συμπαίκτες του, τελικά κατάφερε να βρει δίχτυα ύστερα από περίπου πέντε μήνες παρουσίας του στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα στις 19 Μαΐου 1991 σε ένα 3-0 επί της ΑΕΚ. Σε γενικές γραμμές δεν σημείωσε πολλά τέρματα με τη φανέλα των Πειραιωτών. Σε σύνολο 86 αγώνων, κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα 15 φορές. Το δε τελευταίο του γκολ το πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό, σε ένα διπλό στο ΟΑΚΑ με 3-2 στις 2 Μαΐου 1993, που ήταν ουσιαστικά και ένα από τα τελευταία του παιχνίδια με τα ερυθρόλευκα.

Ποδοσφαιριστής που δεν «προκαλούσε» με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο αλλά άντε να του πάρεις την μπάλα. Ποδοσφαιριστής της παλιάς καλής σοβιετικής σχολής, όπου η ουσία είναι η ομαδικότητα και όχι η ατομικότητα. Υπηρετούσε το σύνολο και όχι τον εαυτό του.

TAGS

Βρεiτε το αφιeρωμα καθημερινa στα NEA

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

001
Το κόκκινο κρασί και η νύχτα που γέννησαν τον Θρύλο

Το κόκκινο κρασί και η νύχτα που γέννησαν τον Θρύλο

Λιμάνι, ποδόσφαιρο και όνειρα: τον Μάρτιο του 1925, μια ομάδα ανθρώπων ένωσε τις δυνάμεις της για να δημιουργήσει κάτι μοναδικό. Ένα σύλλογο που δεν θα ήταν απλά μια ομάδα, αλλά το σύμβολο ενός λαού

002
Από τα θεμέλια στην κληρονομιά του Πειραιά

Από τα θεμέλια στην κληρονομιά του Πειραιά

Ιδρυτικό μέλος, συνανάδοχος και πρώτος πρόεδρος του συλλόγου, ο βιομήχανος και άλλοτε δήμαρχος Πειραιά υπήρξε σημαντική προσωπικότητα με πολύτροπη προσφορά

003
Η πεντάδα των Ανδριανόπουλων που ήταν… επτά

Η πεντάδα των Ανδριανόπουλων που ήταν… επτά

Από τις απαρχές του Ολυμπιακού, τα αδέλφια αποτέλεσαν την ψυχή του και συνέβαλαν στη θεμελίωση μίας πορείας γεμάτης θριάμβους. Η ιστορία τους είναι από τις πιο συναρπαστικές και μυθιστορηματικές στις σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου

004
Γιάννης Βάζος: Θρύλος με ψυχή Σμυρνιού

Γιάννης Βάζος: Θρύλος με ψυχή Σμυρνιού

Ενας μυθικός σκόρερ από τις παράγκες της Δραπετσώνας οδήγησε τον Ολυμπιακό σε αλλεπάλληλες επιτυχίες και αναδείχθηκε με το πάθος και την παρουσία του σε σύμβολο της ταυτότητας του συλλόγου

005
Αχιλλέας Γραμματικόπουλος: Ο «Θαμόρα» του Πειραιά

Αχιλλέας Γραμματικόπουλος: Ο «Θαμόρα» του Πειραιά

Από τις αλάνες του Πειραιά μέχρι τη δόξα των γηπέδων, ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος έζησε και έγραψε ιστορία για τον Ολυμπιακό. Ο τερματοφύλακας-σύμβολο που αφιέρωσε έναν ολόκληρο αιώνα στη μεγαλύτερη αγάπη του: τη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο

006
Νίκος Γόδας: Ο Θρύλος της Αντίστασης

Νίκος Γόδας: Ο Θρύλος της Αντίστασης

Σύμβολο θάρρους, αντίστασης και αφοσίωσης. Με την ερυθρόλευκη φανέλα ως το φινάλε. Αποδεικνύοντας πως οι ιδέες δεν εκτελούνται. Ο «άλλος» Ολυμπιακός ενέπνευσε τον αγώνα… έξω από τα γήπεδα. Η Μακρόνησος και οι μεγάλοι αγωνιστές

007
Βαγγέλης και Γιάννης Χέλμης: (Υπο)γράφοντας την Ιστορία

Βαγγέλης και Γιάννης Χέλμης: (Υπο)γράφοντας την Ιστορία

Πρώτα ήταν ο Ολυμπιακός. Επειτα δύο αδέρφια. Και όταν συναντήθηκαν συνέβη κάτι… μαγικό. Και η ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο Θρύλος. Για πάντα.

008
Η ομάδα των έξι «σερί» που έκανε τον Ολυμπιακό Θρύλο

Η ομάδα των έξι «σερί» που έκανε τον Ολυμπιακό Θρύλο

«Που δώσαν θριάμβους σαν παραμύθια…»: Η μυθική στρατιά παικτών που αφιέρωσε τη ζωή της στον Δαφνοστεφανωμένο, γιγάντωσε τον σύλλογο και τον έκανε την πιο δημοφιλή ομάδα στη χώρα

009
Ανδρέας Μουράτης: «Λιοντάρι» και σύμβολο του λιμανιού

Ανδρέας Μουράτης: «Λιοντάρι» και σύμβολο του λιμανιού

Ο θρυλικός «Μιζούρι» υπήρξε σημαία για την ομάδα του Πειραιά και το παιχνίδι του έγινε συνώνυμο της παλικαριάς και της αυτοθυσίας

010
«Αν δεν τον είδες…»

«Αν δεν τον είδες…»

Ο Θανάσης Μπέμπης ήταν το τέλειο «10». Και ο μύθος του για δεκαετίες ξεκινούσε πάντα με τις ίδιες λέξεις. Τα πειράγματα στον αδελφικό του φίλο Ανδρέα Μουράτη, η τραγιάσκα του Μανταλόζη και τα… πνευματικά δικαιώματα του «Πινόκιο»

011
Οι πολλές εικόνες του Σάββα Θεοδωρίδη

Οι πολλές εικόνες του Σάββα Θεοδωρίδη

Ο εμβληματικός γκολκίπερ δεν ήταν απλώς ένας άνθρωπος του Ολυμπιακού. Ηταν η ζωντανή ψυχή του. Από τα χρόνια της ενεργού δράσης του μέχρι την ακούραστη παρουσία του στα διοικητικά, κάθε στιγμή της ζωής του ήταν αφιερωμένη στην ομάδα

012
Αδελφοί Σπανουδάκη: Ταξιδιώτες μιας άλλης εποχής

Αδελφοί Σπανουδάκη: Ταξιδιώτες μιας άλλης εποχής

Δύο αμούστακα παιδιά, που γλίτωσαν από του χάρου τα δόντια και για να επιβιώσουν από την κακουχία και την πείνα ήρθαν στον Πειραιά, έμελλε να αποτελέσουν ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ένδοξη ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού

013
Τάκης Βεντίκος: Ο πατριάρχης του κουλουάρ

Τάκης Βεντίκος: Ο πατριάρχης του κουλουάρ

Ο άνθρωπος που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον Δαφνοστεφανωμένο Εφηβο, που μόχθησε για να επανιδρύσει από το μηδέν το τμήμα στίβου του Ολυμπιακού και ευτύχησε να το δει κυρίαρχο

014
Οταν χτυπούν οι καμπάνες

Οταν χτυπούν οι καμπάνες

Από το 1961 και με ελάχιστες διακοπές, Βραδυποριακός και Ταλαιπωριακός δίνουν μία φορά τον χρόνο ραντεβού στο γήπεδο της Προοδευτικής: μεσημέρι Μεγάλης Παρασκευής. Το αντάμωμα των παλαιμάχων του Ολυμπιακού και της Προοδευτικής

015
Ακόμα σε θυμούνται η Σάντος και ο Πελέ!

Ακόμα σε θυμούνται η Σάντος και ο Πελέ!

Η μέρα (4 Ιουλίου 1961) που ο Κώστας Πολυχρονίου «κατάπιε» τον βασιλιά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ο Ολυμπιακός, κατάφερε ό,τι απέτυχε η Ευρώπη (2-1 τη μεγάλη Σάντος), περνώντας στη σφαίρα του αιώνιου μύθου

016
Γιώργος Σιδέρης: Ο άνθρωπος που δεν έπεφτε ποτέ

Γιώργος Σιδέρης: Ο άνθρωπος που δεν έπεφτε ποτέ

Από τη λαχαναγορά στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Ο «Φόντακας» με γκολ, πάθος και προσωπικότητα που ξεπέρασε τα όρια του γηπέδου έγινε το σήμα κατατεθέν μιας ερυθρόλευκης εποχής

017
Του Μπούκοβι την ομαδάρα

Του Μπούκοβι την ομαδάρα

Mια μυθιστορηματική φυσιογνωμία. Προπονητής παγκοσμίου διαμετρήματος. Ωστόσο, η παραίτησή του και οι λόγοι αυτής μνημονεύονται περισσότερο από τους τίτλους του

018
«Εμπαινε Γιούτσο»

«Εμπαινε Γιούτσο»

Το επίπεδο ήταν ανώτερο από εκείνο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η έλευσή του στην Ελλάδα έγινε με παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη και η μεταγραφή του μοιάζει βγαλμένη από σελίδες κατασκοπευτικού θρίλερ…

019
Βασίλης Μποτίνος: «Κόκκινη τορπίλη»

Βασίλης Μποτίνος: «Κόκκινη τορπίλη»

Υπήρξε μύθος για τον Ολυμπιακό κι όσοι είδαν τα… μαγικά του, είπαν πως δεν βρίσκεις σήμερα παίκτη με το δικό του ταλέντο

020
Δημήτρης Καρύδης: Ο μπέμπης που έγινε «πατέρας» πρωταθλητών

Δημήτρης Καρύδης: Ο μπέμπης που έγινε «πατέρας» πρωταθλητών

Το υδάτινο όνειρο του Ολυμπιακού έχει όνομα και επώνυμο. Ο άνθρωπος που έσπασε έξι φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 μέτρα ελεύθερο. Εκείνος που δημιούργησε «σχολή»…

021
Γιάννης Γκαϊτατζής: Ρέκορντμαν με ένα παπούτσι

Γιάννης Γκαϊτατζής: Ρέκορντμαν με ένα παπούτσι

Μορφή και ορισμός της λέξης «πολυεργαλείο» ήταν ο ρέκορντμαν συμμετοχών του 20ού αιώνα

022
Παναγιώτης Κελεσίδης: Ο έλληνας Γκόρντον Μπανκς

Παναγιώτης Κελεσίδης: Ο έλληνας Γκόρντον Μπανκς

Εγινε θρύλος μπροστά από τα δοκάρια χαρίζοντας στιγμές μεγαλείου με την καρδιά του, το πάθος του και τις ανεπανάληπτες επεμβάσεις του

023
Ο Πατριάρχης του μπάσκετ

Ο Πατριάρχης του μπάσκετ

Η κληρονομιά του Φαίδωνα Ματθαίου είναι (πολύτομη) εγκυκλοπαίδεια. Και δεν είναι τυχαίο το παρατσούκλι που του είχαν κολλήσει οι περισσότεροι παίκτες και προπονητές

024
Η ανίκητη αρμάδα που έβαζε φωτιά στα καλάθια

Η ανίκητη αρμάδα που έβαζε φωτιά στα καλάθια

Η επανάσταση της δεκαετίας του ’70 και η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού σε φόντο πορτοκαλί

025
Γαλλική φινέτσα

Γαλλική φινέτσα

Από τη μια ο Υβ Τριαντάφυλλος. Από την άλλη ο Ρομέν Αργυρούδης. Και ανάμεσά τους πολλές ποδοσφαιρικές αναμνήσεις

026
Γιώργος Δεληκάρης: Το όνειρο της Κυριακής

Γιώργος Δεληκάρης: Το όνειρο της Κυριακής

Ο λόγος του ελλειπτικός, σχεδόν αλληγορικός και άλλοτε ποιητικός. Και ο τρόπος που έπαιζε επίσης…

027
Καπετάνιοι στο σωστό λιμάνι

Καπετάνιοι στο σωστό λιμάνι

…ή, πώς ο Ηλίας Χατζηπαυλής και ο Τάσος Μπουντούρης, δύο αθλητές του Ολυμπιακού, έγιναν θρύλοι σε ένα άθλημα όπου ο άνεμος αποφασίζει τα πάντα και τίποτα

028
Χούλιο Λοσάντα: «Στην μπάντα, στην μπάντα, περνάει…»

Χούλιο Λοσάντα: «Στην μπάντα, στην μπάντα, περνάει…»

Η ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα από την Ουρουγουάη συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την ομάδα του Πειραιά. Και έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών

029
Λεωνίδας Θεοδωρακάκης: Ο άνθρωπος κομπιούτερ

Λεωνίδας Θεοδωρακάκης: Ο άνθρωπος κομπιούτερ

Στην επέτειο των 100 χρόνων η μορφή του στέκεται αγέρωχη. Ανθρωπος – θεσμός, που έγραψε τη ζωή του σε φόντο ερυθρόλευκο

030
Διά χειρός Νίκου Γουλανδρή

Διά χειρός Νίκου Γουλανδρή

Ο άνθρωπος που δημιούργησε τους πρώτους «έλληνες galacticos» και η παροιμιώδης αγάπη του για τον Ολυμπιακό

031
Μιχάλης Κρητικόπουλος: «Αθάνατος» με τη φανέλα

Μιχάλης Κρητικόπουλος: «Αθάνατος» με τη φανέλα

Δόξασε την ερυθρόλευκη σκοράροντας κατά ριπάς. Και έπειτα έφυγε μαζί της για το αιώνιο ταξίδι.

032
Σταύρος Νταϊφάς: Στρατιώτης και στρατηγός

Σταύρος Νταϊφάς: Στρατιώτης και στρατηγός

Διοικητικός παράγοντας με απαράμιλλη αφοσίωση και πνεύμα νικητή, κράτησε το τιμόνι του συλλόγου σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας του και υπήρξε εγγυητής της λειτουργίας της ομάδας

033
«Αδέλφια, ζείτε, εσείς μας οδηγείτε!»

«Αδέλφια, ζείτε, εσείς μας οδηγείτε!»

Στη συλλογική συνείδηση κατεγράφη ως η μεγαλύτερη αθλητική τραγωδία που γνώρισε ο τόπος. Μια ματωμένη Κυριακή του ’81, με 21 αθανάτους…

034
Τάσος Κουμπλής: Καλλιτέχνης θα πει…

Τάσος Κουμπλής: Καλλιτέχνης θα πει…

Παίκτης-σύμβολο του Ολυμπιακού, που δεν φόρεσε ποτέ άλλη φανέλα και άλλαξε τη δυναμική του αθλήματος στην Ελλάδα

035
Αλκέτας Παναγούλιας: Η φιλοσοφία της απλότητας

Αλκέτας Παναγούλιας: Η φιλοσοφία της απλότητας

Από την κρίση του 1981, στην κατάκτηση τίτλων και την… επιμονή στο σουτ

036
Βαγγέλης Κουσουλάκης: Αγγελιαφόρος από το μέλλον

Βαγγέλης Κουσουλάκης: Αγγελιαφόρος από το μέλλον

Ο χαφ για όλες τις δουλειές που έγινε τηλεοπτικός σταρ με ένα μεγάλο γκολ στη Λεωφόρο και σημάδεψε με την παρουσία του μία ολόκληρη εποχή στον Ολυμπιακό

037
Η αόρατη πανοπλία του… «Ψηλού»

Η αόρατη πανοπλία του… «Ψηλού»

Η ιστορία του Τάσου Μητρόπουλου δεν είναι απλώς η διαδρομή ενός μεγάλου παίκτη του Ολυμπιακού – είναι το χρονικό μιας ζωής στα κόκκινα, γεμάτης ένταση, αρχηγικές στιγμές, λάθη και αφοσίωση

038
Νίκος Αναστόπουλος: Ο σταρ που δεν χρειάστηκε σκηνοθέτη

Νίκος Αναστόπουλος: Ο σταρ που δεν χρειάστηκε σκηνοθέτη

Δεν ήταν μόνο σκόρερ ή προπονητής. Ηταν – και είναι – ένας αυθεντικός χαρακτήρας, που έζησε και ζει «από εδώ», με πάθος, αλήθεια και πίστη

039
Down by the water

Down by the water

Η Σοφία Δάρα και η Ελλη Ρουσσάκη δεν άφησαν απλώς το στίγμα τους στην ελληνική κολύμβηση και τον Ολυμπιακό. Ουσιαστικά άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο πλέον θα κολυμπούσαν στην Ελλάδα

040
Θανάσης Μουστακίδης: Avanti, μαέστρο

Θανάσης Μουστακίδης: Avanti, μαέστρο

Ο άνθρωπος που ως ο απόλυτος συντονιστής συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο Ολυμπιακός να γίνει κυρίαρχος στο ελληνικό βόλεϊ

041
Μια τρομπέτα όλη η ζωή του

Μια τρομπέτα όλη η ζωή του

Το «Π», κάτω από το ρολόι της θύρας 7 του παλιού Γ. Καραϊσκάκης, ήταν το «σπίτι» του Αττίλιο. Ο Ολυμπιακός ήταν το κισμέτ του…

042
«Πέτρινα χρόνια»

«Πέτρινα χρόνια»

Μια δεκαετία μακριά απ’ το πρωτάθλημα. Για τον Ολυμπιακό, αβάσταχτο. Ηταν, όμως, τέτοιος ο κυκεώνας που μεσολάβησε, ώστε το γεγονός μόνο πως άντεξε υπήρξε άθλος, μέχρι την άφιξη του Σωκράτη Κόκκαλη

043
Λάγιος Ντέταρι: Και οι θεοί τρελάθηκαν

Λάγιος Ντέταρι: Και οι θεοί τρελάθηκαν

Το καλοκαίρι του 1988 ο Ολυμπιακός έφερε στην Ελλάδα τον ούγγρο σταρ, σε μια μεταγραφή-σταθμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο με μυθικό καλωσόρισμα, υπερβολές, δόξα αλλά και συννεφιασμένες μέρες

044
Γιώργος Ντράγκοβιτς: Αρχή και φινάλε

Γιώργος Ντράγκοβιτς: Αρχή και φινάλε

Από την Κοζάνη στο μεγάλο Λιμάνι, αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για την «πυρκαγιά» του Ολυμπιακού που έκαψε το ελληνικό και το ευρωπαϊκό βόλεϊ

045
Όταν κοιτάς από ψηλά

Όταν κοιτάς από ψηλά

Υπερηχητικά «Mig» στον ουρανό του Πειραιά. Η τριπλέτα Προτάσοφ – Σάβιτσεφ – Λιτόφτσενκο αξιώθηκε μόνο την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1992. Ωστόσο…

056
Αλέκος Αλεξανδρής: Εκτελεστής

Αλέκος Αλεξανδρής: Εκτελεστής

Σε μια θέση που δεν συγχωρεί το λάθος, άντεξε, διέπρεψε και έγινε σημείο αναφοράς για μια ολόκληρη εποχή

057
Γρηγόρης Γεωργάτος: Football genius

Γρηγόρης Γεωργάτος: Football genius

Ο έλληνας Ρομπέρτο Κάρλος, ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών που φόρεσαν την ερυθρόλευκη ριγωτή και πρόσφεραν στιγμές μαγείας και απόλαυσης με την μπάλα στο χορτάρι

058
Τriple crown

Τriple crown

Το αδιανόητο 1997 του Ολυμπιακού, η τριπλή πρωτιά με αποκορύφωμα το έπος της Ρώμης, με κερασάκι στην τούρτα τη μάχη με τον Μάικλ Τζόρνταν και την παρέα του

059
Το υπόδειγμα του Ντούσκο

Το υπόδειγμα του Ντούσκο

Η ομάδα – μοντέλο με τη βαριά υπογραφή του σπουδαίου Ντούσαν Μπάγεβιτς που έπιασε λιμάνι (1996) και άλλαξε την ιστορία. Το δημιούργημα που έφερε επτά πρωταθλήματα στη σειρά (1997-2003)

060
Γιώργος Σαλονίκης: Ο ασυμβίβαστος

Γιώργος Σαλονίκης: Ο ασυμβίβαστος

Μπον βιβέρ, πλακατζής, αλλά και πάνω από όλα ένας γνήσιος Ολυμπιακός

061
Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς: Επάγγελμα, πρωταθλητής!

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς: Επάγγελμα, πρωταθλητής!

Ο θρυλικός «Τζόλε» με τα 12 πρωταθλήματα σε 13 χρόνια στην υπηρεσία του Ολυμπιακού. Το ποδοσφαιρικό «άτι» από τη Σερβία που έγινε Πειραιώτης και χάραξε με την παγκόσμια κλάση του μια ολόκληρη εποχή στον Ολυμπιακό!

062
Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα: Η φαντασία στην εξουσία

Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα: Η φαντασία στην εξουσία

Σχέση γραμμένη στο πεπρωμένο του. Μια από εκείνες που το φινάλε τους χωρά σε δυο λέξεις: Για πάντα

063
Κριστιάν Καρεμπέ: Ο κύριος πρέσβης

Κριστιάν Καρεμπέ: Ο κύριος πρέσβης

Η ζωή και η πορεία του μοιάζουν με παραμύθι: από την απομακρυσμένη Νέα Καληδονία στα πρωταθλήματα της Ευρώπης και τελικά στην ερυθρόλευκη καρδιά του Πειραιά. Ενας παγκόσμιος πρωταθλητής με ψυχή ταπεινή και επιρροή διαχρονική

064
Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος: Η μουσική του παρκέ (και) των ονείρων

Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος: Η μουσική του παρκέ (και) των ονείρων

Το 1994 στο Τελ Αβίβ ήταν παιδιά στην κερκίδα που δεν έχασαν την πίστη τους. Δέκα χρόνια μετά έπιασαν το τιμόνι. Και ό,τι ακολούθησε δεν χρειάζεται συστάσεις

065
Ντούσαν Ίβκοβιτς: Απλά ο καλύτερος…

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Απλά ο καλύτερος…

Ηταν μύθος πολύ πριν αναλάβει τον Ολυμπιακό. Στο λιμάνι όμως έμελλε να συναντήσει την ομάδα της καρδιάς του. Και να κάνει θαύματα μαζί της

066
Λουτσιάνο Γκαλέτι: Λα Πλάτα εμπιστευτικό

Λουτσιάνο Γκαλέτι: Λα Πλάτα εμπιστευτικό

Οι κινήσεις του στο χορτάρι, χορευτικές. Η σχέση του με τη «στρογγυλή» θεά, ερωτική. Το τάνγκο του αργεντινού αρτίστα, που για 2½ χρόνια φόρεσε την ερυθρόλευκη ριγωτή, σαγηνευτικό

067
Τα κόκκινα γάντια

Τα κόκκινα γάντια

Απ’ τους Κλειδουχάκη – Γραμματικόπουλο έως τη σύγχρονη «σοδειά» (Τζολάκης), τη φανέλα με το «ένα» τη φόρεσαν πολλοί. Και άξιοι. Κάποιοι το χνάρι τους το άφησαν χρυσό…

068
«Ο τελικός του αιώνα»

«Ο τελικός του αιώνα»

Δεν ήταν απλώς ένα ποδοσφαιρικό ματς. Ηταν ένα ιστορικό γεγονός, μια οριακή εμπειρία στα όρια του παραλόγου, όπου το αποτέλεσμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην ένταση, το δράμα και την υπαρξιακή φόρτιση

069
We rule this land

We rule this land

Οι μεγάλες ερυθρόλευκες πύλες. Εκεί όπου για τον Ολυμπιακό είναι σπίτι του. Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και οι άλλες ιστορικές έδρες που έριξαν κόκκινο στη νύχτα…

070
Το τάνγκο του λιμανιού

Το τάνγκο του λιμανιού

Αργεντίνικο πάθος. Μοναδικές εμπνεύσεις. Ποδόσφαιρο σαν μορφή τέχνης. Με αποδείξεις. Αυτές που χάρισαν στους φίλους του Ολυμπιακού και όλους τους ποδοσφαιρόφιλους μοναδικές στιγμές

071
Δυναστεία

Δυναστεία

Η ομάδα που ο Βαγγέλης Μαρινάκης έφτιαξε με τη… μία: η ίδια που κατέκτησε επτά πρωταθλήματα στη σειρά (2011-2017). Ο ρόλος του Ερνέστο Βαλβέρδε, η σχολή της Ιβηρικής και το «μοτίβο» που κρατά μέχρι και σήμερα

072
«Επιστρέφοντας την αγάπη»

«Επιστρέφοντας την αγάπη»

To Olympiacos Foundation χάραξε νέους δρόμους. Με σεβασμό στην κληρονομιά και στα εκατομμύρια των φιλάθλων. Με διάθεση να υπενθυμίσει ότι ο Ολυμπιακός είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδ

073
Stars αεροδρομίου

Stars αεροδρομίου

Κάποιοι από τους καλύτερους όλων των εποχών που ντύθηκαν στα ερυθρόλευκα

074
Υδάτινα όνειρα

Υδάτινα όνειρα

Ο Θοδωρής Βλάχος και ο Χάρης Παυλίδης έγιναν από αυτούς που φέρνουν… βροχή. Μεγάλωσαν (σ)τον Ολυμπιακό, του άλλαξαν επίπεδο και άφησαν ανεξίτηλο σημάδι

075
Ερνέστο Βαλβέρδε: Μπάλα… τετράγωνη

Ερνέστο Βαλβέρδε: Μπάλα… τετράγωνη

Ο βάσκος που αγαπήθηκε όσο λίγοι ήταν ο πρώτος που ανακάτεψε στην παλέτα των χρωμάτων του ποδόσφαιρο και… γεωμετρία

076
Τάκης Λεμονής: Για πάντα εδώ…

Τάκης Λεμονής: Για πάντα εδώ…

Ο άνθρωπος που δεν έφυγε ποτέ από τον Ολυμπιακό, ακόμη κι όταν είχε φύγει. Παντοτινός στρατιώτης και η επιτομή της λύσης εμπιστοσύνης

077
Στέλλα Χριστοδούλου: Τα μαγικά (της) χέρια

Στέλλα Χριστοδούλου: Τα μαγικά (της) χέρια

Εμβληματική αρχηγός, εξαιρετικός άνθρωπος, τίμησε το περιβραχιόνιο της ομάδας βόλεϊ γυναικών όσο καμία άλλη και έγινε η σημαία της. Και όσο για τις πάσες της…

078
Θρυλικό back to back

Θρυλικό back to back

Κωνσταντινούπολη 2012, Λονδίνο 2013 και μια παρέα που μας υπενθύμισε την ανάγκη να πιστεύουμε σε θαύματα. Ηταν ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιώργος Πρίντεζης και ένα απίθανο διπλό κατόρθωμα

079
Τα χρυσά κορίτσια του πόλο

Τα χρυσά κορίτσια του πόλο

Μια παρέα με… σκουφάκια ξεκίνησε το 1988 κάτι που μνημονεύεται μέχρι σήμερα. Το πιο επιτυχημένο γυναικείο τμήμα του συλλόγου και μία από τις δύο κορυφαίες δυνάμεις της Ευρώπης εδώ και μια δεκαετία

080
Βασίλης Τοροσίδης: Ενα παιδί πιάνει τα άστρα…

Βασίλης Τοροσίδης: Ενα παιδί πιάνει τα άστρα…

Ας μιλήσουμε για τον πιο ολοκληρωμένο παίκτη του ελληνικού ποδοσφαίρου στην πρώτη 20ετία του 21ου αιώνα; Θα μιλήσουμε για τον Βασίλη Τοροσίδη…

081
Η θαλασσα μέσα τους

Η θαλασσα μέσα τους

Σπύρος Γιαννιώτης και Απόστολος Χρήστου ενσάρκωσαν και συνεχίζουν να ενσαρκώνουν το αθλητικό ιδεώδες που πρεσβεύει ο Ολυμπιακός. Κυρίαρχοι στα αγωνίσματά τους και αυτοί που έχουν κρεμάσει στο στήθος τους τα μοναδικά ολυμπιακά μετάλλια της Ελλάδας στην κολύμβηση

082
Βασίλης Σπανούλης: Ο χρυσοδάκτυλος

Βασίλης Σπανούλης: Ο χρυσοδάκτυλος

Διεκδικεί τον τίτλο ενός εκ των κορυφαίων Ερυθρολεύκων όλων των εποχών σε όλα τα αθλήματα. Είναι ο Kill Bill. Και είναι παντοτινός…

083
Γιώργος Πρίντεζης: Δαφνοστεφανωμένος

Γιώργος Πρίντεζης: Δαφνοστεφανωμένος

Αγωνίστηκε σαν έφηβος μέχρι το τέλος της καριέρας του. Ο ζωντανός σύνδεσμος ανάμεσα στις γενιές του Ολυμπιακού – μια καριέρα γεμάτη συνέπεια, ψυχή και… πεταχτάρια που έγραψαν ιστορία

084
Το χαμόγελο του «Professor»

Το χαμόγελο του «Professor»

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήρθε όταν δεν τον γνώριζε κανείς – πέρα από τον Βαγγέλη Μαρινάκη – και έφυγε παίρνοντας μαζί του ένα σωρό ιστορικά ρεκόρ του Ολυμπιακού

085
Ματιέ Βαλμπουενά: Οι περιπέτειες του Αστερίξ

Ματιέ Βαλμπουενά: Οι περιπέτειες του Αστερίξ

Στο… Γαλατικό (ποδοσφαιρικό) χωριό του Πειραιά ο Γάλλος έγινε έμπνευση. Μικρός το δέμας, τεράστιος σε καρδιά και ταλέντο. Ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή για τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς

086
Κώστας Φορτούνης: Ο ευλογημένος αρχηγός

Κώστας Φορτούνης: Ο ευλογημένος αρχηγός

Το βράδυ της 29ης Μαΐου 2024 στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας σήκωσε πρώτος (και για πάντα) το τρόπαιο που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία του Ολυμπιακού

087
Γιουσέφ Eλ Αραμπί: «Μηχανή» των γκολ

Γιουσέφ Eλ Αραμπί: «Μηχανή» των γκολ

Αυθεντικός σκόρερ. Απο «ένστικτο». Και σημείο αναφοράς μιας ολόκληρης εποχής. Ο μαροκινός σέντερ φορ άφησε σημάδι ανεξίτηλο στο μεγάλο λιμάνι

088
Γιάννης Φουντούλης: «Αιώνιος» αρχηγός

Γιάννης Φουντούλης: «Αιώνιος» αρχηγός

Ο εμβληματικός «περιφερειακός» ήταν προορισμένος να τιμήσει τον Ολυμπιακό και να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου. Σαν εκπλήρωση μιας προφητείας

089
Γιώργος Μπαρτζώκας: Η αλλαγή και το όνειρο

Γιώργος Μπαρτζώκας: Η αλλαγή και το όνειρο

Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, για να γνωρίσει μερικούς μήνες αργότερα την πιο σκοτεινή στιγμή της καριέρας του. Επέστρεψε και έφερε τίτλους και μια απαράμιλλη αγωνιστική νοοτροπία, δημιουργώντας μια ομάδα-ορόσημο για το ευρωπαϊκό μπάσκετ

090
Ο Τζολάκης και άλλα παιδιά του Ρέντη – Όνειρα στα (άγια) χώματα

Ο Τζολάκης και άλλα παιδιά του Ρέντη – Όνειρα στα (άγια) χώματα

Σύμβολο της νέας εποχής του Ολυμπιακού, επιτομή της φιλοσοφίας των Ακαδημιών και ζωντανό παράδειγμα πως το ταλέντο, η σκληρή δουλειά και η πίστη σε ένα όραμα μπορούν να χτίσουν πρωταθλητές

091
Πετάει πετάει ο Μανόλο

Πετάει πετάει ο Μανόλο

Ολυμπιονίκης και ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής μόλις στα 26 του έτη, ο Εμμανουήλ Καραλής είναι πολύ περισσότερα από ένας αθλητής που αγγίζει τον ουρανό

092
Η αντεπίθεση μιας αυτοκρατορίας

Η αντεπίθεση μιας αυτοκρατορίας

Ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος γράφει ιστορία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός κατακτά συνεχώς κορυφές χάρη στις σωστές κινήσεις σε όλα τα επίπεδα από το 2010 ως σήμερα

093
Κλακέτα Μοτέρ Πάμε

Κλακέτα Μοτέρ Πάμε

Το ελληνικό σινεμά έχει συνδέσει πολλές φορές την ιστορία του με τον Ολυμπιακό. Από τη Μελίνα Μερκούρη στο «Ποτέ την Κυριακή», μέχρι τον Νίκο Σταυρίδη και τον Θανάση Βέγγο, η ερυθρόλευκη φανέλα και η μεγάλη οθόνη συναντήθηκαν με τρόπο μοναδικό

094
«Φτερά στα πόδια, καρδιά μες στα στήθια»

«Φτερά στα πόδια, καρδιά μες στα στήθια»

Λαμπρές νίκες, σπουδαίες επιτυχίες. Κατορθώματα που τραγουδήθηκαν και τραγουδιούνται από εκατομμύρια οπαδούς του σε όλον τον κόσμο. Κάποια έγιναν συνθήματα που δόνησαν τα ποδοσφαιρικά γήπεδα και άλλα τραγούδια και ύμνοι που συγκινούν μέχρι σήμερα

095
Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: Η αλεπού του Θαλδίβαρ

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: Η αλεπού του Θαλδίβαρ

Ηρθε την κατάλληλη στιγμή. Και έγινε έμπνευση. Και άλλαξε τα δεδομένα. Και έφερε κάτι που θα μνημονεύεται αιώνια. Ο σοφός Βάσκος βρήκε το λιμάνι του. Και το λιμάνι κάποιον να το… φυλάει

096
Πρωταθλητές Ευρώπης από… κούνια! 

Πρωταθλητές Ευρώπης από… κούνια! 

Η ασύλληπτη πορεία της best of γενιάς των Ακαδημιών του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Youth League της UEFA υπογράφοντας τη μεγαλύτερη επιτυχία της «παραγωγικής διαδικασίας» του ελληνικού ποδοσφαίρου

097
Η στιγμή που περνά μα δεν χάνεται…

Η στιγμή που περνά μα δεν χάνεται…

Η κεφαλιά του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 116’ του τελικού του Conference League σταμάτησε τον χρόνο. Και ένας ολόκληρος λαός ένιωσε την απόλυτη δικαίωση

098
Τροπαιούχος του Europa Conference League – Ο δρόμος προς τη δόξα

Τροπαιούχος του Europa Conference League – Ο δρόμος προς τη δόξα

Ενα ταξίδι πέρα από κάθε λογική. Πώς ο Ολυμπιακός κατέκτησε την Ευρώπη, γράφοντας τη δική του χρυσή σελίδα στο βιβλίο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι ιστορίες πίσω από την… Ιστορία

099
«Φανέλα δοξασμένη μόνο εσύ φοράς…»

«Φανέλα δοξασμένη μόνο εσύ φοράς…»

Με τη συλλεκτική, επετειακή φανέλα της Adidas να συγχωνεύει έξοχα στοιχεία μιας ένδοξης πορείας 100 ετών, το ταξίδι στην εξέλιξη της τιμημένης ερυθρόλευκης είναι, αν μη τι άλλο, συναρπαστικό

100
Βαγγέλης Μαρινάκης: We keep on dreaming…

Βαγγέλης Μαρινάκης: We keep on dreaming…

Η ιστορία για τις τέσσερις λέξεις στη σωστή σειρά που… έγραψαν την Ιστορία. Και από το «Ολντ Τράφορντ» ως τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια του Πειραιά

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΕ VIDEO

OSZAR »