Σκρόλαρα χωρίς νόημα στο TikTok και κάποια στιγμή πέφτω σ' έναν Έλληνα μπαμπά από την Αμαλιάδα που κάνει υπέροχα, ακομπλεξάριστα, γεμάτα χιούμορ και τρυφερότητα, βιντεάκια για τη ζωή του ως μπαμπάς. Είναι ένας μπαμπάς 2.0 που, όχι δεν παίρνει το ρόλο της μαμάς, γιατί αυτό δεν μπορεί να γίνει, αλλά λειτουργεί ως ισότιμος γονέας με ό,τι συνεπάγεται αυτό αφήνοντας χώρο και χρόνο στη σύζυγό του Κατερίνα και μητέρα να κάνει πράγματα για τον εαυτό της αλλά και τούμπαλιν.
Η Κατερίνα Παπαδοπούλου είναι μητέρα και έχει κατάστημα οπτικών στην Αμαλιάδα και ο Βασίλης Καραγκούνης είναι χορευτής και δάσκαλος λάτιν χορών. Μαζί έχουν δύο παιδιά, τον 4χρονο Άγγελο και ένα μωρό. Δύο άνθρωποι που συμπληρώνουν σαν παζλ ο ένας τον άλλο και που ενώ μένουν στην Πελοπόννησο, ο τρόπος που προσεγγίζουν τη γονεϊκότητα και τη μητρότητα αλλά και ο ένας τον άλλο, είναι υπέροχα σύγχρονος. Είναι ο τρόπος που θα ήθελαν σήμερα όλες οι μητέρες να νιώθουν στην Ελλάδα του 2025. Όμως τότε δεν θα χρειαζόταν να τους κάνουμε συνέντευξη για να μάθουμε περισσότερα γι' αυτούς.
Είστε ένα ζευγάρι που ισότιμα κάνετε όσα έχουν να κάνουν με τις οικογενειακές υποχρεώσεις και τα παιδιά. Είχατε φανταστεί αυτόν τον τρόπο στησίματος της οικογένειας ή ήταν κάτι το οποίο προέκυψε εκ των συνθηκών;
Βασίλης: Κοίτα, όταν γνώρισα την Κατερίνα, δεν είπα «Αχ, τι ωραία νοικοκυρά, τι ωραία μαμά βρήκα για τα παιδιά μου» (γέλια). Στην ηλικία που ήμασταν 20 χρονών παιδιά. Αυτό που με τράβηξε στην Κατερίνα είναι ότι ήταν μια ωραία κοπέλα. Ούτε περίμενα όμως ότι η κοπέλα που μου άρεσε, θα ήταν η γυναίκα που θα έκανα οικογένεια, ούτε είχα αυτές τις βλέψεις, ούτε σαν άνθρωπος ευελπιστούσα σε αυτό. Προφανώς υπάρχει ένα σπίτι, υπάρχουν δουλειές, υπάρχει καθημερινότητα, αλλά εγώ είχα γνωρίσει την Κατερίνα και με την Κατερίνα θέλω να συνεχίσω να είμαι. Επομένως, για να μπορεί να γίνει όλο αυτό και να υπάρξει στην καθημερινότητα και για να μπορεί να έχει ο ένας τον άλλον όσα περισσότερα χρόνια γίνεται, πρέπει ο καθένας να έχει μέσα σε αυτή τη σχέση το χώρο του, το χρόνο του και να υπάρχει στήριξη επάνω σ’ αυτό.
